الثلاثاء، 25 فبراير 2014

Been: Feyenoord uitgesloten

    Zijn ontslag hing door de tegenvallende resultaten al weken in de lucht. Zondagavond laat viel het doek bij Racing Genk voor trainer Mario Been. Maandagochtend stond hij samen met het clubbestuur de pers te woord.

"Ik sluit mijn ogen niet voor de mindere resultaten", sprak Been op de persconferentie. "Tot dusver bleef ik het vertrouwen krijgen, maar ik wist dat het een keer voorbij kon zijn. Ik heb vanmorgen de spelers nog toegesproken en gevraagd om donderdag (tegen Anzji) een vervolg te geven aan het succes in Europa. Ik heb bij het weggaan applaus van hen gekregen. Misschien niet van iedereen even gemeend, maar toch. Het is nu aan hen."
Woord aan de spelers

Volgens Been is het woord nu aan de spelers. "De club heeft mij geslachtofferd, maar nu moeten de spelers laten zien dat ze uit het goede hout zijn gesneden. Dit is dezelfde ploeg als die waarmee we de beker wonnen en zo veel andere successen boekten. Ik hoop dat mijn ontslag de juiste steun is om weer op te bloeien en Play Off I te halen. Want ik wens deze club het allerbeste, uit de grond van mijn hart. Ik heb hier een enorm fijne tijd gehad, die ik zal koesteren. Ik zal hier zeker nog terugkeren."

Hij verwijt niemand iets. "Al hebben we misschien toch een aantal inschattingsfouten gemaakt bij de transfers."
Feyenoord

Been gaat nu goed nadenken over wat de toekomst zal brengen. "Meer aandacht aan mijn gezin besteden en daarna zullen we wel zien. Feyenoord is uitgesloten. Op basis van het verleden. Ik ben daar op een vervelende manier weggegaan. Dat was niet leuk. Is nog steeds niet leuk. Koeman heeft daar goed werk gedaan. Ze moeten nu op zoek naar een capabel iemand."

Vanavond in het Sportjournaal om 18.45 uur een reportage over het afscheid van Mario Been bij Racing Genk.